banner_mobil_newstart

Klienter berättar

Toni Trifunovski, affärsutvecklingsansvarig vid Slättögruppen

- Jag har alltid varit enormt målmedveten och resultatinriktad, vilket även var min grundinställning när jag först träffade Peter Cederqvist, min karriärcoach på Newstart i över ett år. Inledningsvis var mitt mål att samtala med Peter i syfte att få goda råd för hur jag skulle karriärväxla efter tio år vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST).

De inledande samtalen blev enormt givande, fokus låg på min livssituation med koppling till mina tankar om karriären. Det var mycket uppfriskande och inspirerande samtal och snart blev det uppenbart för mig att detta stora steg jag var på väg att ta i första hand handlade om att skapa grunden till en nystart i mitt liv. 

Under resans gång med Peter och Newstart tog jag tillfället i akt att delta i ett flertal kurser (Utvecklande Ledarskap, Diplomerad Coach, Karriärcoaching och Business Model You®) Newstarts regi. Kursernas fokus på det coachande förhållningssättet förändrade mitt liv på ett betydelsefullt och berikande sätt. Jag började använda mig av det både i professionella och privata sammanhang, att ge mig själv tid att lyssna på andra, att vilja förstå och stödja andra. Samtidigt fick jag möjlighet att applicera det gentemot mig själv. Det är egentligen grunden i det coachande förhållningssättet vilket Peter och Newstart lärde mig under resans gång.  En resa som pågår varje dag och vars mål är att lyssna, förstå och stödja.  Ett stort tack till Peter och alla andra på Newstart!

Mattias Nordin, ägare och vice vd, AddQ Consulting AB

Jag fick en rekommendation att välja Newstart och anlitade dem för att  coacha både chefer och medarbetare. Samarbetet har fungerat mycket bra.
Jag har personligen använt mig av Peter som coach och det har gett mig insikt om mina styrkor och svagheter och en handlingsplan framåt. Jag tillämpar många små saker som fastnat under mina samtal med Peter, som till exempel bra verktyg i min kommunikation med mina medarbetare när det gäller konfliktlösning och ett coachande förhållningssätt.

Hos Newstart finns det kunskap, engagemang och vilja att göra det bästa av allt. Hela servicen runt utbildningen med information, trevliga lokaler och allt det goda som vi ätit och druckit är femstjärnig. De kursledare jag haft har också - trots gruppens iver att dela med sig av sina erfarenheter i tid och otid - lyckats hålla den röda tråden och tagit oss i hamn på utsatt tid och med uppsatt mål.

Marie Tyréus, projektledare

Jag var jättenöjd med jobbcoachingen. Jag upplevde det som väldigt positivt och fick massor av ny energi i jobbsökningsprocessen.

Min coach Anette var duktig på att hjälpa mig att bena upp vad jag ville göra och ta fram mina starka sidor vilket gjorde mig ännu mer säker på vägen mot min fortsatta karriärutveckling. Det hela resulterade självklart i att jag fick jobb.

Peder O  Poulsen, It-chef

Jag tror att det är en bra idé för alla att man tar hjälp av en karriärcoach emellanåt.  Vem skulle inte år efter år inom samma bransch, på samma jobb med samma ansvar känna sig lite villrådig? Var det här jag verkligen det som vill jobba med? Finns det inget annat som jag har intresse och fallenhet för? Jag kände mig tveksam för vad jag gjorde med min karriär och med mitt liv och jag fick inte jobb, familj och fritid att gå ihop helt enkelt.

Då sökte jag mig till Newstart och började ett coachingprogram hos Gunnel. Att få göra en bra karriärplanering underlättade tillvaron en hel del för mig. Jag behövde få strukturera upp min karriär och min fritid. Helt plötsligt fick jag nya insikter, både om mig själv som person och om de val jag hade gjort i min karriär.

Min coach var ett bra bollplank och stöd under tiden. Hon både lyssnade och utmanade mig. Jag upplevde henne som mycket kunnig. Hon tog ner allt till en mycket konkret nivå och det gav mig en grundsäkerhet och trygghet i mina livsval.

Det blev lättare för mig att prioritera när jag hade en klarare uppfattning om mig själv och vad jag ville göra. I mitt fall var hade jag valt helt rätt i karriären, men jag behövde bara få det bekräftat.

Erik Wahlquist, snickare

Jag var en av de många som egentligen valde fel i gymnasiet. Jag läste samhälls-ekonomisk linje med ekonomisk inriktning som kändes som ett tryggt val.

Efter att ha jobbat på några ganska trista administrativa jobb hamnade jag i byggbranschen och arbetade mig upp till arbetsledare. Jag älskade att jobba med händerna och förstod ganska snart att min dröm var att bli snickare. När företaget sedan lade ner den avdelning som jag jobbade på och jag blev arbetslös, trodde jag att drömmen om att bli snickare bara skulle förbli en dröm. Sedan kom jag i kontakt med min coach och började lägga upp strategier om hur jag skulle gå tillväga.

Nu fick jag kavla upp ärmarna ordentligt och arbeta mot mitt mål. Min coach pushade mig att verkligen ta tag i saker. Bland annat hade jag aldrig själv klarat eller kanske inte ens kommit på idén att:
• Kontakta mitt nätverk och ta in så mycket information jag kunde om hur det var att vara snickare, om möjliga arbetsplatser och annat nyttigt.
• Lägga upp strategier för vilka företag jag skulle kontakta och som kunde stödja mig för en snickarutbildning så jag kunde varva teoretiska studier och praktiskt jobb.
• Strukturera mitt CV så att det verkligen imponerade på företagen där jag sökte jobb.
• Jobba på min personliga presentation – jag ville helst träffa företagen personligen på intervju och inte bara skicka ett CV.
• Träna intervjuteknik: Vilka frågor kunde komma upp och vad skulle jag svara?

Det dröjde inte länge förrän jag fick kontakt med ett företag som ville satsa på mig, rekommendera mig för och betala för snickarutbildningen. På något sätt blev drömmen verklighet den dagen!

Maria Berglund, ekonom

När karriären och livet inte fungerar varken ihop eller för sig, behöver man kvalificerad hjälp.

Jag kände mig helt utbränd och hade gått i väggen på grund av för mycket jobb, för många bollar i luften och svårt att få livspusslet att gå ihop. I samband med att man avvecklade på banken där jag arbetade tog jag chansen att bryta och fick ett karriär- och livscoachingprogram på 9 månader.

Det var ganska mycket livscoaching i början. Jag kände mig låg, självförtroendet hade åkt i botten och drömmen om att någonsin kunna hitta ett jobb som passade mig var långt borta. Men jag fick mycket hjälp och stöd av Gunnel. Med Newstarts metodik Inåt-Utåt-Framåt började jag nysta i livet och karriären. Vad hade jag egentligen för färdigheter och kunskaper? Vilka framgångshistorier hade jag haft i karriären och som jag kunde framhålla i mitt CV eller på en potentiell intervju?
Jag fick gå igenom övningar som verkligen var jättenyttiga för mig, inte minst för mitt självförtroende. Jag ville ju hitta ett jobb!

På något sätt så fann vi den där gnistan, tog fram en lista på 20 företag som jag tyckte var intressanta. Sedan putsade jag upp mitt CV och sökte jobb. Av sju ansökningar som jag hade skickat iväg, så blev jag kallad till intervju på 6 av företagen. Det tyckte jag var helt otroligt och självklart så hittade jag ett jobb som jag trivs med.