banner_mobil_newstart

Newstarts historik

Newstart grundades 1992 som Sveriges första karriärrådgivnings-företag. Vi var först i Sverige med att utveckla vår metodik för karriärcoaching och att erbjuda “individuell karriärrådgivning till alla”. Grundare till företaget var Charlotte Hågård och Frances Broman. 

Inspirationen till tjänsterna och metodiken kom från Australien, där ett tidigt samarbete med pionjären och karriärgurun Paul Stevens gav oss en flygande start.

Vill du veta mer

08 - 653 66 36

Beställ mer information här 

2002 började Charlotte och Peter Cederqvist arbeta tillsammans och grundade New Start nr 2 som vi kallade Newstart Nordic Career Management. Idag kallar vi oss kort och gott för Newstart. 

Under åren har vi haft förmånen att arbeta som samarbetspartner till många organisationer vid olika förändringsprocesser. Vi har lång erfarenhet av både utveckling och avveckling och över 50 000 individer, medarbetare och chefer har använt vår metodik antingen individuellt eller i
grupp-program.

 Detta gör oss till ett av Sveriges mest erfarna karriärkonsultföretag.

Newstart förlag startades redan 1993 som en plattform för att ge ut intressant litteratur inom karriärområdet - marknaden inom denna bokgenre var ovanligt tom i Sverige.
Läs mer om Newstart förlag & webbshop här>>

1998 startade vi School for Counsellors - den första karriärrådgivarutbildningen i Skandinavien. Många företag började bli intresserade av att lära sig det vi kunde och i vår första utbildning hade vi personal från 7  av Sveriges största företag. 2003 etablerade vi Karriärcoachakademin - där vi idag arrangerar karriärcoach- och metodikutbildningar. Läs mer här>>