Utveckling vad innebär det egentligen?

För egen del har utveckling varit en ständig strävan framåt, att prestera. En del av drivkraften kommer ifrån att kunna agera självständigt, en känsla av frihet och framförallt att kunna påverka min egen situation. Den drivkraften har hjälpt mig framåt men också ställt till en hel del problem, de flesta helt i onödan.

Ett exempel är när vi startade upp Microsoft i Norden. Arbetet var extremt utvecklande både roligt och stimulerande. Arbetsuppgifterna tog aldrig slut och vi lyckades alltid hitta nya utmaningar som tänjde på gränserna. Min lösning var att arbeta mer för att hinna med. Metoden var att sova mindre, max 4–5 timmar per natt, ibland mindre.

Man kan säga att jag gick från att vara lösningen till problemet. Ju mer jag arbetade desto mindre sov jag, ju mindre jag sov, desto mindre fokuserad och effektiv blev jag. det gick så långt att jag höll på att förlora mitt äktenskap. Tack och lov gjorde jag inte det, vi har nu varit gifta i 41 år.

Coaching handlar både om att leda sig själv och att leda andra. Att leda sig själv kräver självinsikt, att känna igen sina beteenden och ha verktyg och metoder för att hantera situationer och utveckla sina beteenden. Få tillgång till både hjärna, hjärta och magkänslan. Coachingen har gett mig tillgång till metoder, verktyg och inte minst en träningsarena. Coachingen har definitivt förändrat mitt liv!

Ta coachingen till nästa nivå som Diplomerad Coach!

Om skribenten

Peter Cederqvist

Peter är Newstarts grundare och VD. Han har över 20 års erfarenhet av arbete som VD och entreprenör i Sverige och internationellt och är en av Sveriges mest erfarna coacher. Peter har arbetat med karriärutveckling, outplacement, coaching och ledarutveckling sedan starten 2002. Peter har även genomfört utbildningar, seminarier och utvecklingsprogram med såväl ledningsgrupper, chefer och medarbetare inom coachande ledarskap, samtalsmetodik, karriär, coaching och förändringsledning. Läs mer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}