Vårt team

Newstart utvecklar individer och organisationer att nå sin fulla potential. Vi hjälper dig som individ att utveckla dig själv, ditt jobb och din karriär.

Det är viktigt att utvecklas på sin arbetsplats och i sitt yrkesliv. Vissa trivs när de får fokusera eller fördjupa sig i ett speciellt moment. Andra vill hela tiden möta nya utmaningar och testa sina gränser.

Förr var det vanligt att vi såg en karriär som att avancera i organisationens hierarki. Så är det inte längre! Det finns mängder med karriärstilar och möjliga vägar att ta på arbetsmarknaden. Du kan vara anställd eller konsult, bli specialist eller generalist. Det finns alltid nya möjligheter och utmaningar att ta sig an, om Du vill. Mycket hänger på hur vi ser på tillvaron och oss själva. Självinsikt är en värdefull tillgång och en bra plattform för att gå vidare och utvecklas, både som person och i yrkesrollen.

Newstart arbetar både med individer och grupper inom karriärutveckling, förändring, coaching och ledarskap. Vi utbildar även dig som vill lära dig metodik och verktyg inom våra områden.

Våra medarbetare består av såväl egen personal som ett nätverk av erfarna coacher och konsulter. Alla som jobbar med oss har hög kompetens, lång erfarenhet och stort engagemang för att utveckla andra.

HISTORIK

Newstart Career Management AB startade år 2002. Under åren har vi haft förmånen att arbeta som samarbetspartner till många organisationer vid olika förändringsprocesser. Vi har lång erfarenhet av både utveckling och avveckling, över 20 000 medarbetare och chefer har gått våra program, och använt vår metodik, individuellt och i grupper. Under år 2020 stärker vi vårt erbjudande, med ännu fler digitala tjänster och byter vår logotype.

Newstart 2002

newstart logo 2002

Newstart 2020

Newstart-Logo-2020

PRESENTATION

Barbara Westertaklax

Affärsområdeschef för Newstart

Barbara har arbetat med fokus på styrkebaserad karriärsutveckling sedan 2014. Hon har en bakgrund som nordisk personalchef, är utbildad socionom med vidareutbildning som samtalsterapeut inom Kognitiv Beteende Terapi (KBT), samt utbildning inom Neurolingvistic Programming (NLP) och är aktiv ICF coach. 

Detta i kombination med lång erfarenhet av rekrytering från många branscher och bred generell kunskap i personalfrågor, gör att hon kan bistå på flera plan inom karriärutveckling och outplacement. Hon kan reglerna på arbetsmarknaden och kan sätta sin in i och förstå de olika förutsättningar som både chefer och medarbetare har.  

Barbara håller i vår Diplomerade Karriärcoach utbildningar och workshops, seminarier och webinars inom hållbart arbetsliv och beteendeförändring, arbetsrelaterad stress och psykisk hälsa, organisatorisk och social arbetsmiljö samt karriärsutveckling. 


Peter Cederqvist

Peter är Newstarts grundare och VD. Han har över 20 års erfarenhet av arbete som VD och entreprenör i Sverige och internationellt och är en av Sveriges mest erfarna coacher. Peter har arbetat med karriärutveckling, outplacement, coaching och ledarutveckling sedan starten 2002. Peter har även genomfört utbildningar, seminarier och utvecklingsprogram med såväl ledningsgrupper, chefer och medarbetare inom coachande ledarskap, samtalsmetodik, karriär, coaching och förändringsledning.

Peter är en av pionjärerna i IT branschen och var en av de först anställda på Microsoft i Sverige. Han byggde upp Software Publishings verksamhet i Sverige och flyttade senare till England med ansvar för Norra Europa. Peter har arbetat som partneransvarig på Oracle och affärsområdeschef på PostNet. Därefter grundade han Bizit inom web hosting och IT-säkerhet och e-handelsföretag, Bluemarx, som börsintroducerades. Erfarenhet av styrelsearbete från bl.a. Lunarstorm och ANTS.

Peter är därtill medgrundare och styrelseordförande i Parcer som arbetar med familjehemsvård med ett eget behandlingskoncept. Peter är civilekonom från Uppsala Universitet samt kompletterande studier vid Stanford Business School. Han är Diplomerad Karriärcoach, Certifierad PCC-Coach genom ICF, NLP Master Practitioner, UL-handledare, Business Model You handledare samt certifierad i DISC.

Familjen är viktig och består av hustrun Helena, tre barn med respektive och fyra barnbarn. Fysiska aktiviteter och sport har alltid spelat en central roll med tävlingsgymnastik under uppväxten och svart bälte i Judo från studietiden i Uppsala. Militärtjänsten som Fallskärmsjägare var en period av både fysiska och mentala utmaningar, men som skapat ett livslångt kamratskap. Ledorden var och är Vilja, Mod, Uthållighet. Peter är idag en passionerad golfare som håller sig i form med styrketräning och yoga.


Anna Svärd

Anna har en bakgrund inom många olika branscher och positioner. Generalsekreterare & chefspositioner, i ledningsgrupper och styrelserum. Hon har byggt organisationer och verksamheter, hanterat personalfrågor, affärsutveckling, strategiska planer och beslut från sina roller även som tidigare VD.  Hon förstår arbetsmarknaden oskrivna regler. 

Anna är en av handledarna i Diplomerade Karriärcoachutbildningen och verksam som Karriärcoach. Anna är utbildad inom kommunikation och affärsutveckling, ICF Coach, och har ägnat de senaste 15 åren att utvecklas och utbildas inom ledarskap och konflikthantering. 

Annas fokus på Karriärsutveckling drivs av hennes egna insikter av att hitta rätt. Hon öppnar tankar genom frågeställningar, identifierar klientens behov som hållit hen tillbaka och skapat omedvetna val. Att bli medveten och ta beslut inifrån ens egna behov, är att sätta sig i framsätet vilket många av Annas klienter landar igenom coachingen och karriärverktygen.


Karin Kullberg

Karin har över 25 års erfarenhet från näringsliv, offentlig sektor och inom effektfullt ledarskap.

Hon är i grunden civilingenjör och har arbetat 15 år inom näringslivet, framför allt i IT/telekombranschen, i ledande roller inom projektledning, marknad och försäljning bl a.

2010 startade Karin som konsult med fokus på ledarskap och teamutveckling för ett effektfullt ledar- och medarbetarskap, med uppdrag både i privat och offentlig sektor.

Hon är certifierad coach via ICF (International Coaching Federation) på PCC-nivå (Professional Certified Coach). Hon är även certifierad karriärcoach och har licens i ett antal verktyg inom individuell utveckling och teamutveckling. (LeadForward, IPU Profilanalys (Beteende, Drivkrafter och EQ), TeamPro, TeamBook, TeamQualitySurvey (TQS), Gruppcoaching). Hon är även intresserad av neuroledarskap och hur vår hjärna både kan hjälpa och stjälpa oss.

Karin har även utbildat och coachat inom självledarskap och bidragit till att individer och grupper upplever en större kontroll över sin arbetsvardag och därmed minskad stress.

Karin är även utvald och godkänd som konsult inom Trygghetsstiftelsen (TSN) för Karriärcoaching och att leda
seminarier.

Karin drivs av möten med människor och att se människor växa i sin profession och som person. Karins ledord är TILLIT, MOD och LÄRA & VÄXA, vilka hon eftersträvar att skapa både för sig själv och för andra.

Karin bor på Dalarö med man och två ungdomar. Hon är allätare både vad gäller fysiska aktiviteter (MTB, golf, skidor på längd och tvär, dans och yoga mm) och mat och vin! Karin gillar också mycket av det som Frankrike har att erbjuda, inte bara maten och vinet…


Madeleine Juniwik

Med många år inom HR, coaching och vägledning har Madeleine en gedigen erfarenhet av att lotsa individ eller team till att hitta sin unika väg. Hon har länge arbetat med karriärcoaching och har idag uppdrag genom Trygghetsstiftelsen (TSN), Omställningsfonden och ALMI för coaching, ledarutveckling, utbildning och seminarier.

Madeleine är beteendevetare som samlat på sig en gedigen verktygslåda av forskningsbaserade metoder för coaching och utveckling. Hon är certifierad coach via ICF på PCC-nivå (International Coaching Federation - Professional Certified Coach). Vilket innebär att arbeta utifrån specifik utbildning, erfarenhet av minst 500 coaching timmar i yrket och professionell etik. Hon är även certifierad karriärcoach och har licens i verktyg inom individ-och teamutveckling.

Madeleine vill främja dynamiska miljöer och förespråkar ett agilt tillitsfullt ledarskap.

Madeleines metodik utgår bland annat från positiv psykologi och neurovetenskaplig forskning och studier som skapar djupgående och hållbara resultat.

Hon upplevs som energisk, varm och modig. En världsmedborgare som växt upp i en internationell miljö. Just nu är Stockholm och Gotland hemma. Allätare inom sport och då helst utomhus. Slukar all sorts kultur; musik, dans, teater.

Hennes mål med arbetet som coach är att skapa tillit, glädje och kreativitet och därigenom
meningsfullhet för resultat.


Helena Cederqvist

Helena är en av Sveriges pionjärer inom Karriärutveckling och Coaching för individer och grupper och är en av de coacher som har störst erfarenhet av att coacha toppkrafter i svenskt näringsliv. Helena har arbetat med ledarutveckling, executive coaching, karriärutveckling, coaching samt outplacement i mer än 30 år. Hon har genomfört utbildningar, seminarier, workshops och utvecklingsprogram med ledningsgrupper, chefer, ledarutvecklare och high potentials, framför allt inom karriärutveckling, coaching, kommunikation och samtalsmetodik. Hon har utvecklat utbildningar inom sina expertområden, exempelvis; hur hantera stress, balans i livet, konfliktlösning, samtalsmetodik och karriärutvecklingsprogram som genomförts i större statliga organisationer och företag. Helena är därtill entreprenör och grundare till två konsultföretag, Allians Kompetens AB och Stelena Ledarutveckling och Coaching AB. Hennes tidigare erfarenhet är som guide, flygvärdinna och chef i resebranschen. Hon har även varit Headhunter och VD i konsultföretag. 

Helena är Legitimerad psykolog och Steg-1 terapeut,
 Internationellt Certifierad PCC Coach enligt ICF, Certifierad Coach enligt Academy for Coaching Excellence, Certifierad Karriärcoach enligt Newstart modellen och Certifierad på Extended DISC och flertalet urvalstester. Av uppdragsgivare och kunder uppskattas Helena för att skapa goda relationer och engagemang. Hon inspirerar kunderna till ökad energi, måluppfyllelse och fokus framåt. Helena uppnår ständigt mycket goda resultat.

Familjen är Helenas nav i livet och hon har 3 barn med respektive och fyra barnbarn. Tacksam över 40 års äktenskap med Peter och allt de upplevt tillsammans, både från underbara och utmanande erfarenheter. Gillar att vara ute i naturen, spela golf, inredning, måla i akvarell och vara med familjen i sommarhuset i Hälsingland.

KONTAKTA OSS