Vårt team

Newstart utvecklar individer och organisationer att nå sin fulla potential. Vi hjälper dig som individ att utveckla dig själv, ditt jobb och din karriär.

Det är viktigt att utvecklas på sin arbetsplats och i sitt yrkesliv. Vissa trivs när de får fokusera eller fördjupa sig i ett speciellt moment. Andra vill hela tiden möta nya utmaningar och testa sina gränser.

Förr var det vanligt att vi såg en karriär som att avancera i organisationens hierarki. Så är det inte längre! Det finns mängder med karriärstilar och möjliga vägar att ta på arbetsmarknaden. Du kan vara anställd eller konsult, bli specialist eller generalist. Det finns alltid nya möjligheter och utmaningar att ta sig an, om Du vill. Mycket hänger på hur vi ser på tillvaron och oss själva. Självinsikt är en värdefull tillgång och en bra plattform för att gå vidare och utvecklas, både som person och i yrkesrollen.

Newstart arbetar både med individer och grupper inom karriärutveckling, förändring, coaching och ledarskap. Vi utbildar även dig som vill lära dig metodik och verktyg inom våra områden.

Våra medarbetare består av såväl egen personal som ett nätverk av erfarna coacher och konsulter. Alla som jobbar med oss har hög kompetens, lång erfarenhet och stort engagemang för att utveckla andra.

HISTORIK

Newstart Career Management AB startade år 2002. Under åren har vi haft förmånen att arbeta som samarbetspartner till många organisationer vid olika förändringsprocesser. Vi har lång erfarenhet av både utveckling och avveckling, över 20 000 medarbetare och chefer har gått våra program, och använt vår metodik, individuellt och i grupper. Under år 2020 stärker vi vårt erbjudande, med ännu fler digitala tjänster och byter vår logotype.

Newstart 2002

newstart logo 2002

Newstart 2020

Newstart-Logo-2020

PRESENTATION

Peter Cederqvist

Peter är Newstarts grundare och VD. Han har över 20 års erfarenhet av arbete som VD och entreprenör i Sverige och internationellt och är en av Sveriges mest erfarna coacher. Peter har arbetat med karriärutveckling, outplacement, coaching och ledarutveckling sedan starten 2002. Peter har även genomfört utbildningar, seminarier och utvecklingsprogram med såväl ledningsgrupper, chefer och medarbetare inom coachande ledarskap, samtalsmetodik, karriär, coaching och förändringsledning.

Peter är en av pionjärerna i IT branschen och var en av de först anställda på Microsoft i Sverige. Han byggde upp Software Publishings verksamhet i Sverige och flyttade senare till England med ansvar för Norra Europa. Peter har arbetat som partneransvarig på Oracle och affärsområdeschef på PostNet. Därefter grundade han Bizit inom web hosting och IT-säkerhet och e-handelsföretag, Bluemarx, som börsintroducerades. Erfarenhet av styrelsearbete från bl.a. Lunarstorm och ANTS.

Peter är därtill medgrundare och styrelseordförande i Parcer som arbetar med familjehemsvård med ett eget behandlingskoncept. Peter är civilekonom från Uppsala Universitet samt kompletterande studier vid Stanford Business School. Han är Diplomerad Karriärcoach, Certifierad PCC-Coach genom ICF, NLP Master Practitioner, UL-handledare, Business Model You handledare samt certifierad i DISC.

Familjen är viktig och består av hustrun Helena, tre barn med respektive och fyra barnbarn. Fysiska aktiviteter och sport har alltid spelat en central roll med tävlingsgymnastik under uppväxten och svart bälte i Judo från studietiden i Uppsala. Militärtjänsten som Fallskärmsjägare var en period av både fysiska och mentala utmaningar, men som skapat ett livslångt kamratskap. Ledorden var och är Vilja, Mod, Uthållighet. Peter är idag en passionerad golfare som håller sig i form med styrketräning och yoga.


Anki Hedberg Söderström

I mer än 15 år har Anki tillhandahållit coaching och HR-konsulttjänster till organisationer av alla storlekar i ett brett spektrum av branscher. Anki erbjuder ett anpassat tillvägagångssätt som lyfter fram både personliga och professionella förmågor hos sina klienter. Oavsett om hon arbetar med chefer eller medarbetare i förändring, får hennes klienter en engagerad och erfaren partner för att lyfta fram, motivera och upprätthålla framgång. Anki har erfarenhet som associerad seniorkonsult i företag inom talent- och career management, inom bemanning och omställning. Hon har också erfarenhet som HR-specialist och projektledare inom privata, kommunala och statliga organisationer. Anki har arbetat flera år i flygbranschen som rekryterare, instruktör och i en arbetsledande funktion. Hon grundade också sitt eget företag Guiding Light Coaching and Consulting 2005.

Anki är beteendevetare med en fil.kand. i personal, arbete och organisation – PAO från Stockholms Universitet, samt kompletterande studier vid Uppsala Universitet. Anki har också mer än 600 timmar coach-specifik utbildning, är utbildad Advanced Corporate Coach via Corporate Coach University och Professional Certified Coach - PCC genom International Coach Federation – ICF. Anki är vidare certifierad i bl a OPQ/Verify, Hogan, TMP, Birkman Method, DISC, DuoCoaching och Motivator.

Familjen består av make, två vuxna barn, två katter och två hästar. Förutom intresset för människor, är djur och natur en viktig del i Ankis liv. När hon inte jobbar så hittar du henne troligen i stallet, på hästryggen eller med svampkorgen ute i Bogesundsskogen eller i något trädgårdsprojekt ute på Svavelsö i Stockholms innerskärgård. 


Helena Cederqvist

Helena är en av Sveriges pionjärer inom Karriärutveckling och Coaching för individer och grupper och är en av de coacher som har störst erfarenhet av att coacha toppkrafter i svenskt näringsliv. Helena har arbetat med ledarutveckling, executive coaching, karriärutveckling, coaching samt outplacement i mer än 30 år. Hon har genomfört utbildningar, seminarier, workshops och utvecklingsprogram med ledningsgrupper, chefer, ledarutvecklare och high potentials, framför allt inom karriärutveckling, coaching, kommunikation och samtalsmetodik. Hon har utvecklat utbildningar inom sina expertområden, exempelvis; hur hantera stress, balans i livet, konfliktlösning, samtalsmetodik och karriärutvecklingsprogram som genomförts i större statliga organisationer och företag. Helena är därtill entreprenör och grundare till två konsultföretag, Allians Kompetens AB och Stelena Ledarutveckling och Coaching AB. Hennes tidigare erfarenhet är som guide, flygvärdinna och chef i resebranschen. Hon har även varit Headhunter och VD i konsultföretag. 

Helena är Legitimerad psykolog och Steg-1 terapeut,
 Internationellt Certifierad PCC Coach enligt ICF, Certifierad Coach enligt Academy for Coaching Excellence, Certifierad Karriärcoach enligt Newstart modellen och Certifierad på Extended DISC och flertalet urvalstester. Av uppdragsgivare och kunder uppskattas Helena för att skapa goda relationer och engagemang. Hon inspirerar kunderna till ökad energi, måluppfyllelse och fokus framåt. Helena uppnår ständigt mycket goda resultat.

Familjen är Helenas nav i livet och hon har 3 barn med respektive och fyra barnbarn. Tacksam över 40 års äktenskap med Peter och allt de upplevt tillsammans, både från underbara och utmanande erfarenheter. Gillar att vara ute i naturen, spela golf, inredning, måla i akvarell och vara med familjen i sommarhuset i Hälsingland.


Jan Wicén

Jan har arbetat 35 år inom näringslivet främst som VD i företag stadda i expansion, utveckling och förändring. Han har arbetat internationellt och bott en tid i USA där han arbetade som affärsutvecklare och interim chef. I Sverige har han också arbetat som interim VD i flera företag i olika branscher. Jan har byggt upp en inkubator där han coachat dussintals start-up företag att växa till att bli SME företag, varav en del gjort bra Exit. Han har arbetat i drygt ett dussin bolagsstyrelser som ledamot och ordförande. I alla de företag jag arbetat i är det att få personalen att växa till sin fulla kapacitet som varit framgångsreceptet.

Personen Jan är uppskattad för sin energi, entusiasm, humor och positiva syn på allt – ”Det finns inga problem, bara utmaningar”. Detta skapar en genuin trygghet hos klienter vilket är grunden för dem att växa till sin fulla potential.

Jan är civilingenjör, med flera ledarskapsutbildningar i bagaget, bl a UGL. Han har gått Styrelse Akademiens samtliga nivåer på Styrelseutbildning, Jan är internationellt Certifierad ACC Coach av ICF, International Coach Federation.

Jan har två vuxna barn och en särbo. Fritiden ägnas på sommaren till att vara på havet och på vintern i skidbacken. Umgänget med nära och kära inkluderar oftast matlagning och häng runt köksön.

KONTAKTA OSS